Finnair meelitab Aasia turiste Eestisse

Liis Velsker
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aasia turistid Eestis.
Aasia turistid Eestis. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Soome lennufirma Finnair avab järgmisel nädalal lennud uutesse sihtkohtadesse Aasias ning loodab seeläbi tuua Põhja-Euroopasse ning ka Balti riikidesse rohkem Aasia turiste.

Uude Hiina sihtkohta Xiani algavad otselennud Helsingist 14. juunil ning Vietnami pealinna Hanoisse 15. juunil, mõlemasse sihtkohta saab lennata kolm korda nädalas.

Finnairi Baltikumi müügijuht Arunas Skuja rääkis, et tänu geograafilisele asukohale võidavad Helsingist Aasiasse lendajad näiteks Frankfurdist teele asujatega võrreldes ligi 1500 km jagu aega. «Me saame pakkuda kõige lühemaid lende Aasiasse,» toonitas ta. Lend Tallinnast Hanoisse kestab koos ümberistumisega alla 12 tunni.

Samas rõhutas Skuja, et lisaks võimalusele avastada seni veel turistide poolt «rikkumata» autentseid Aasia paiku nagu Hanoi linn, meelitab seesugune kiire otseühendus ka asiaate ise siia reisima.

«Xiani linnas elab näiteks kaheksa miljonit inimest ja see on väga suur turg. Aasia majandus elavneb ja suureneb keskklass, kes pole kunagi eriti reisinud. Kui nad Aasiat juba avastanud on, siis tahavad nad kindlasti näha ka Euroopat,» selgitas Skuja ja lisas: «See oleks kindlasti kasulik ka Teie majandusele.»

Finnair loodab 2020. aastaks kahekordistada Aasia sihtkohtade arvu. Skuja sõnul on Finnair praegu selgelt Aasia turule orienteeritud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles