Kuus soovitust, kuidas leida odavam lennupilet

Liis Velsker
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lennupiletitega lennujaamas.
Lennupiletitega lennujaamas. Foto: Panther Media / Scanpix

Reisibüroo Estraveli lennupiletite müügi direktor Mauri Saarend jagas kuus soovitust, kuidas võiks leida odavamaid lennupileteid.

Soovitused odavama lennupileti leidmiseks:

  • Üldreegel on, et mida varem pilet osta, seda odavama hinna saab (igas reeglis esineb erandeid).
  • Suure nõudlusega perioodideks (aastavahetuseks palmi alla, koolivaheajad, südasuvised nädalavahetused Euroopa linnadesse) tuleks piletid tuleks ära osta kohe, kui vastavad lennud müüki tulevad ehk umbes 11 kuud ette.
  • Euroopa või pikamaalendude madalhooaja odavamad hinnad on saadaval 2–6 kuud enne lendu. Jälgida tasub soodushindade kampaaniaid, mil müüdav pilet võib olla absoluutsummas odavam kui mõnel suvisel Euroopa lennul, kuigi sihtkohad on oluliselt kaugemal, lennata saab märksa paremate ja mugavamate lennukitega ja ka teenindus on parem
  • Parimad nädalapäevad odavalt lendamiseks on teisipäev–neljapäev. Nädala alguses ja lõpus on nõudlus tavaliselt suurem ja soodushindu vähem.
  • Traditsiooniliste lennufirmade puhul on ümberistumistega lennud tavaliselt soodsamad kui otselennud (odavlennufirmadel vastupidi).
  • Mida kaugemal on sihtkoht, seda enam tasub teha vahepeatusi. Need ei pruugi hinda kuigi palju tõsta (mõnikord võib hind isegi langeda!), aga reis tuleb märksa põnevam. Näiteks lennud Uus-Meremaale minnes vahepeatustega Hollandis, Tais ja ühes Austraalia linnas ning tulles vahepeatustega teises Austraalia linnas ja Taiwanil võib kokku kätte saada vähema kui 1500 euro eest. Kõigis nendes kuues paigas eraldi reisiga käimine läheb maksma ca 4-6 korda rohkem!
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles