Soovitusi algajale suvisele muusikafestivalile minejale

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vihm on suurte festivalide lahutamatu osa.
Vihm on suurte festivalide lahutamatu osa. Foto: Helle Arensbak/AP

Kogenud suvistel muusikafestivalidel käijad teavad, mida tuleb peomelu nautides silmas pidada. Aga mida teha siis, kui esimest korda on plaanis minna suurele muusikaüritusele.

Rootsi ajakirjanik Sanna Håkansson pani sealsete festivalil käijate näpunäited kirja.

Esimene soovitus enne festivalile minekut – katsu kaasa võtta võimalikult vähe asju, kirjutab Local. Mõne festivalil tuleb käia pikka maad peatuse ja festivaliplatsi vahel. Liiga palju asju mitte ainult ei aeglusta käimise tempot, vaid nõuavad ka edasi-tagasi kõmpimist, mis võib rikkuda tuju juba enne ürituse algust.  Ka tasub meeles pidada, et pärast on vaja kaasavõetud asjad ka tagasi tassida.

Alati on hea, kui kaasas on sularaha, sest mõnes festivalipaigas on rahaautomaati raske leida. Mõned suuremad Rootsi festivalid näiteks toimuvad linnast väljas.

Kuna põhjamaa suved  on tuntud vihma poolest, siis on korralik vihmariietus hädavajalik. Sageli ei luba korraldajad vihmavarju kaasa võtta. «Kummikud peavad olema,» sõnas Rootsi festivalientusiast Ebba Holmberg. «Kui üritus toimub suve alguses või lõpus, siis sajab kindlasti, aga isegi kui ei saja, siis võta tagavara jalatsid kaasa,» kinnitas ta.

Kaasa tasub võtta toitu, mida on kerge tassida ja lihtne valmistada. «Üldiselt sööd sa ikkagi festivalil pakutavat,» tõdes Holnberg. Festivalid pole just kuulsad oma hügieenitingimuste poolest, kuid tavaliselt on seal kraanid, kus saab suurema mustuse maha pesta. «Võta kaasa käterätik, juhul kui seal on dušš, aga tõelised elupäästjad on hambahari ja –pasta,» kinnitas Holmberg

Tutvu ümbruskonnaga, kui juba kohale sai tuldud. Kindlasti on iga festivali ajal bände, keda sa kuulata ei taha ja siis on sobiv aeg tutvuda linnaga.

Kõige olulisem on muidugi festivali pileteid mitte koju jätta.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles