Ülekaalulist meest ei lubatud esialgu lennukile

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ülekaaluliste reisijatega on eriti hädas USA lennufirmad.
Ülekaaluliste reisijatega on eriti hädas USA lennufirmad. Foto: Reuters / Scanpix

Ülekaalulise ameeriklase Matthew Harperi sõnul alandati teda kõigi reisijate ees, kui teatati, et ta ei saa lennukipardale, kuna lend on ülemüüdud.

«Mind pole elus nii alandatud kui nüüd, tundsin end kohe viimase kriminaalina,» tunnistas 154-kilone Harper (34), kes pidi piinlikkustundest teiste reisijate ees maa alla vajuma, kirjutab news.com.au.

Lennutöötaja teatas, et ta peab oma kohalt lahkuma ning küsis, kas mees on teadlik lennufirma poliitikast, et ülekaalulised reisijad peavad oma mugavuse ja turvalisuse huvides ostma ühe istmekoha asemel kaks. Harperi sõnul oli ta küll lennufirma poliitikast teadlik, kuid kuna tema ja ta venna istme vahel oli vaba istekoht, ei pidanud ta vajalikuks teist piletit osta.

Lõpuks asi siiski lahenes ning ta lasti tagasi istekohale. Harper, kes pidi lendama Chicagost Denverisse, esitas lennufirmale kaebuse ning kaalub ka seaduslikku sammu lennufirma vastu. Ta keeldus 77-eurosest (100-dollarilisest) kompensatsioonist.

Southwest Airlines vabandas piinliku intsidendi pärast ning alustas juhtumi uurimist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles