Maailma kõige kallimale puhkusereisile sõidavad tudeng ja ärimees

Piret Lakson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taj Mahal.
Taj Mahal. Foto: SCANPIX

Kui luksustooteid ja erilisi elamusi vahendav Briti veebileht VeryFirstTo.com möödunud kuul ligi 1,2 miljonit eurot maksva puhkusereisi müüki pani, ei uskunud nad isegi, et suudavad selle maha müüa. Läks aga teisiti – kaks aastat kestvale puhkusereisile sõidavad Hiinast pärit tudeng ja Itaalia ärimees.

Maailma kõige kallim pakettreis kujutab endast kaheaastast tuuri, mille käigus külastatakse 962 UNESCO maailmapärandi nimekirja kuuluvat vaatamisväärsust 157 riigis, kirjutab Telegraph.

2012. aasta novembrikuus asutatud VeryFirstTo.com kuulutas reisi maailma kõige luksuslikumaks ja kallimaks puhkusereisiks. Kui VeryFirstTo.com uhke pakettreisiga välja tuli, peeti seda pigem tüüpiliseks PR-trikiks ning oli väheusutav, et keegi ka tegelikult reisile sõidab.

Nüüd teatas aga VeryFirstTo.com asutaja Marcel Knobil, et kaks jõukat huvilist on leitud. Üheks neist on doktorikraadi omandav hiinlane, kes otsustas siiski veel enne oma õpingud ära lõpetada. Teiseks huviliseks on aga Itaalia ärimees, kes sõidab puhkusereisile nähtavasti esimesena. Kahe aasta jooksul ööbivad reisijad kõige luksuslikemates hotellides ning lendavad vaid äriklassis.

Knobili sõnul laekus neile reisi kohta 15 päringut. «Me ei olnud kindlad, kas leidub huvilisi, kuna kõikide meie pakkumistega pole nii hästi läinud,» rääkis ettevõtte asutaja Marcel Knobil.

Hotellide nimekirja kuuluvad Sandy Lane (Barbadosel), George V (Pariisis), The Plaza (New Yorgis), The Taj Mahal Palace (Mumbais), Cipriani (Veneetsias) ja The Ritz-Carlton (Moskvas).

Pakkumises on märgitud, et külastatakse vaid neid kohti, mis on piisavalt turvalised. Väljareklaamitud sihtkohtade hulka kuuluvad näiteks Taj Mahal Indias, Petra Jordaanias, Alhambra Hispaanias, Angkori templikompleks Kambodžas, Giza püramiidid, Keelatud Linn Pekingis ja Machu Picchu Peruus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles