Egiptuse hotellid tõstavad sügisest ilmselt hindu

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Puhkus Egiptuse päikese all on eurooplaste seas populaarne.
Puhkus Egiptuse päikese all on eurooplaste seas populaarne. Foto: SCANPIX

Egiptuse turismiföderatsiooni esindaja Elhamy El-Zayati sõnul on Egiptuse hotellid sunnitud sügisel kütuse kallinemise tõttu hindu tõstma.

 Elhamy El-Zayat rääkis Šveitsis Luzernis toimunud maailma turismifoorumil, et kuna novembris kerkib kütusehind viiekordseks, siis avaldab see hotellidele survet tõsta hindu, kirjutab Telegraph.

Kuna riigi toetus langeb ära, siis võib see omakorda ärgitada hotelliomanikke investeerima päikeseenergiasse. «Egiptuses ei kasutata päikeseenergiat üldse,» tõdes ta. «Keskkonna peale mõtlevad omanikud ja investorid kõige vähem. Nad mõtlevad ainult kasumile ning kütusetoetuse kadumine sunnib neid sellele ja see on hea,» lisas ta.

Egiptuse valitsus loodab, et hotellihindade tõus ei avalda negatiivset mõju turismile, mis moodustab riigi SKTst 11 protsenti. Kohalik turismitööstus kogeb viimastel aastatel külastajate vähesust. Kui 2010. aastal külastas riiki 14,7 miljonit turisti, siis mullu oli neid 11 miljonit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles