Lennukisõit lapsesõbralikumaks!

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reisilennuk.
Reisilennuk. Foto: Caro / Scanpix
Lugeja Arvi Taniloo arvates pole reisilennukites piisavalt mõeldud laste turvalisusele ja perega reisijate mugavusele.

Tahaks allpooltoodud kirjatükiga algatada liikumist «Lennureis lastele mugavaks ja turvaliseks!»

Muretseme kõikjal väga oma laste ja nende tervise pärast. See on igati arusaadav. Samas on veel kohti, kus laste turvalisuse heaks pole kõik kaugeltki veel tehtud. Õnnetusjuhtumid, kus on osalised lapsed, peaks sundima meid jälle ja jälle nendele valdkondadele mõtlema.

Olen reisilennukites mitmeid kordi kogenud asjatoimetamisi lastega ja selles vallas on tõsiseid vajakajäämisi. Viimane oli reis Türgist Tallinna, kus väljalennu hilinedes jäid paljud lapsed juba enne lennuki õhkutõusmist mugavalt magama.

Enne lennuki õhkutõusu sundis stjuardess aga kõiki lapsi istumisasendisse seadma ja turvavööga kinnitama. Üles aetud lapsed hakkasid hüsteeriliselt nutma ja kogu lennuk mattus suurde nutukoori ja pahurad emad ei suutnud lapsi rahustada. Rääkimata teiste reisijate rahu rikkumisest.

Tekib tahtmatult küsimus, kas sellise ebamugavuse arvelt tagamegi laste turvalisuse?

Sõiduautodes on kohustuslikud spetsiaalsed laste turvaistmed ja seal on lapsel võimalik ka magada, olles samal ajal kaitstud väga mugava turvavööga. Miks ei võiks lennukites kasutada sarnaseid turvatoole?

Kui midagi muud pole kohe võtta, võiks kohandada praegu autodes kasutatav laste turvaiste ka reisilennukitesse. Muidugi on võimalik ka paremaid lahendusi välja mõelda ja võib-olla on kusagil juba midagi teoksil.

Loodan väga, et ülaltoodud ridadest saab alguse diskussioon, mille tulemusel muutuvad lennureisid lastele senisest turvalisemaks ja sõbralikumaks.   

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles