Säästuaeg lennunduses: WC muutub veelgi väiksemaks

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kuigi paljude arvates on juba praegu lennukite tualetid liiga pisikesed, siis edaspidi kahanevad need veelgi.

USAs Floridas tegutsev B/E Aerospace, mis toodab lennukite sisustust, on disaininud uue tualeti Boeing 737-le,  kirjutab Telegraph. Ettevõte vähendas seni tavapärast 3x3 jala suurust tualettruumi, mistõttu saadakse lisapinda lennukisalongi.

Delta Airlines on üks esimesi lennufirmasid, mis uue kujundusega WC kasutusele võtab ning tänu millele tekib neil võimalus lisada salongi neli istet. Lennufirma kinnitusel ei pane reisijad tualeti kahanemist tähelegi, kuna uues kujunduses kasutatakse ära pind, mis seni oli kraanikausi taga. Vähendatud WCd tulevad juba sel aastal ning neid hakatakse kasutama vaid turistiklassis. Ilmselt võtavad ka teised tootjad sellise säästuvõimaluse kasutusele.

Vähendatud WC on üks viimaseid säästunippe, mille USA lennufirmad on kasutama hakanud. Spirit Airlines ja Allegiant Air olid ühed esimesed, kes hakkasid küsima käsipagasi eest lisatasu, see järel laienes see maks ka Euroopasse Wizz Airi. Ryanairi juht Michael O'Leary on varem ähvardanud maksustada WC kasutamise lennu ajal ning vähendada lennukis olevate tualettide arvu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles