Eesti hotellides ööbib enim Vene turiste

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaalt pärit turistide osakaal Eesti majutusettevõtete klientide seas kasvab. Pildil aastavahetuseks Venemaalt Tallinnasse sõitnud külalised.
Venemaalt pärit turistide osakaal Eesti majutusettevõtete klientide seas kasvab. Pildil aastavahetuseks Venemaalt Tallinnasse sõitnud külalised. Foto: Marianna Loorents/Õhtuleht
Eesti majutusettevõtetes peatus esimeses kvartalis mullusega võrreldes 14 protsenti vähem turiste, samas kasvas märgatavalt Venemaalt pärit külaliste arv.

Kokku kasutas aasta esimestel kuudel majutusettevõtete teenuseid 165 000 sise- ja 194 000 välisturisti. Üle poole majutusettevõtetes peatunud välisturistidest saabus Soomest, kuid Soome turistide arv vähenes eelmise aasta sama perioodiga võrreldes kaheksa protsenti, teatas statistikaamet.

Turistide arv vähenes kõigist suurematest partnerriikidest välja arvatud Venemaa. Aasta alguses tõusis Venemaa Soome järel teiseks Eesti peamiseks partnerriigiks. Majutusettevõtete teenuseid kasutas 23 000 Venemaalt saabunud turisti, mis oli 18 protsenti enam kui mullu samal perioodil.

Eesti elanikke peatus majutusettevõtetes 40 000 võrra vähem ja see näitab, et siseturistide arv majutusettevõtetes on langenud alla 2006. aasta taset.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles