Madala veetaseme tõttu Hiiumaa vahel raskeid veokeid ei veeta

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Parvlaev Muhumaa
Parvlaev Muhumaa Foto: Liis Treimann

Täna varahommikul oli Rohuküla mereseirejaama andmetel veetase Väinameres miinus 75cm, mis on madalam kui prognoositud 69 cm. See põhjustab piiranguid mandri ja Hiiumaa vahelises laevaliikluses, raskemaid veokeid ei veeta praegu üldse.

Parvlaev Muhumaa võtab pardale ainult sõiduautosid, liinibussid ja esmatarbeveosed (post, toit), teatas OÜ Väinamere Liinid.

Kuna veetase on endiselt kriitilisel piiril, siis on ülesõidud aeglasemad ja väljumised hilinevad. Muhumaa väljus Heltermaalt kell 5 ja Rohukülast 6.50.

Sadamates valitakse väga hoolega laadungit ja raskematel veostel tuleb arvestada, et enne kui veetase ei ole tõusnud vähemalt miinus 65 sentimeetrini, neid vedada ei saa. Väinamere Liinid paluvad kaubavedajatel oma veod edasi lükata kuni olukorra normaliseerumiseni.

Eile käivitati madalama süvisega parvlaev Harilaid, kuid väga raskete jääolude tõttu ei suuda Harilaid liini teenindada ja ülesõidud venisid enam kui kolme tunni pikkuseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles