Madal vesi sundis nädalavahetuseks Hiiumaale sõitjaid ootama

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Praam Rohuküla sadamas.
Praam Rohuküla sadamas. Foto: Küllike Rooväli
Erakordselt sundis madal vesi esimeseks maiks ja sellele järgnevaks nädalavahetuseks praamiga Hiiumaale sõitjaid oma puhkust sadamas ootama.

Hiiu- ja Saaremaa praamide järjekorrad ei ole pikemate pühade eel midagi erakordset, kuid äsja möödunud nädalavahetusel olid kaptenid veeseisu tõttu väga tõsiste valikute ees – kui kiilu all pole piisavalt vett, tuleb reisid ohutuse kaalutlustel ära jätta.

OÜ Väinamere Liinid teenindusjuhi Anu Hiiuväina sõnul tuli laevaliikluse jätkamiseks teha kiireid otsuseid, mille tulemusel kõrvaldati Rohuküla-Heltermaa liinilt kõige suurema süvisega parvlaev St Ola ning toodi asemele tavaliselt Virtsu-Kuivastu liini teenindav väiksem laev Harilaid. Kuna Harilaiule mahub mitu korda vähem reisijaid kui St Olale, võeti appi ka hooldusremondis olnud parvlaev Viire.

«Selle tegevusplaaniga suutsime ära hoida mustema stsenaariumi, mille korral oleks võinud jääda Rohuküla-Heltermaa liinile ainult parvlaev Scania, mis tähendanuks väga pikki ooteaegu ja reisiplaanide muutmist või ka liikluse täielikku katkemist,» rääkis Hiiuväin.

Kokku toimetasid praamid maipühadeks Hiiumaale 3200 reisijat ja 900 sõidukit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles