Reisijuht saadab raamatusõbrad Stockholmis Lisbeth Salanderi radadele

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaade Stockholmile.
Vaade Stockholmile. Foto: SCANPIX

Kaks Ameerika fotograafi koostasid reisijuhi maailmakuulsa Rootsi krimikirjaniku Stieg Larssoni fännidele, kes tahavad Stockholmis käia tema «Millenniumi triloogia» kangelase Lisbeth Salanderi jälgedes.

«Me ei tahtnud teha tavalist reisiraamatut. Soovisime teha midagi meie tavalise loomingu sarnast. Nii et me tulime mõttele teha selline hübriid-reisikiri, mis on  inspireeritud Stieg Larssoni «Millenniumi» sarjast,» selgitas CNNile üks selle autoritest Christopher Makos, keda koos teise autori Paul Solbergiga tuntakse kunstniku nime all Hilton Brothers.

Raamat ühendab triloogia sündmustikuga seotud fotosid  - peategelaste majad, politsei peakorter, tätoveering - koos asjadega, mida kunstnikud oma Rootsi visiidi ajal tegid.

Kuhu minna, kui on plaanis jalutuskäik Lisbeth Salanderi radadel.

  • Lisbeth Salanderi kodumaja  asub  Fiskargatan 9. Hoone on ehitatud 1888.
  • Stieg Larrsoni lemmikkohvik Mellqvist asub  Hornsgatan 87. Kirjaniku armastus oma lemmiksöögi vastu – grillitud juustuvõileivad ja kohv – on mõjutanud ka tema kangelaste menüüd.
  • Samasugust vaadet, nagu Mikael Blomkvisti väidetavast koduaknast, saab nautida  seistes Bellmansgatan 1 maja ees.
  • Stockholmi linnamuuseum korraldab igal laupäeval  Stieg Larssoni «Millenniumi» sarja teemalisi tuure, kus käiakse nii selle sarja raamatute kui ka filmidega seotud paikades.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles