Lennureisija on juba aastaid tarbijakaitse murelapseks

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lennureisijad on ELi tarbija nõustamiskeskusele aasta-aastalt murelasteks olnud.
Lennureisijad on ELi tarbija nõustamiskeskusele aasta-aastalt murelasteks olnud. Foto: Caro / Scanpix
Piiriüleste kaebustega tegeleva Euroopa Liidu (EL) tarbija nõustamiskeskuse andmetel on üheks probleemsemaks valdkonnaks läbi aastate olnud lennureisijate õigustega seotud probleemid.

Hoolimata sellest, et lennureisijate õigused on üheselt kirjas EL määruses ja see kohustab ka lennufirmasid reisijaid nende õigustest informeerima, tuleb keskusel aastast aastasse lahendada muresid, mis on tekkinud lendude hilinemisest, tühistamisest või kadunud ja kahjustatud pagasiga.

Tarbijakaitseameti tarbijapoliitika ja avalike suhete osakonna juhataja Hanna Turetski sõnul näitab lennureise puudutavate kaebuste arv siiski seda, et lennufirmad pahatihti ei teavita inimesi piisavalt ja probleemses olukorras sõltub info saamine vaid reisija enda initsiatiivist.

Ole teadlik!

Kui su lend hilineb, peab lennufirma hoolitsema toitlustuse ja majutuse eest.

Kui lend tuhistatakse või sind ei lubata pardale, on sul õigus nõuda lisaks toitlustusele ja majutusele ka hüvitist.

Kui avastad, et su pagas on rikutud, hilineb või on kadunud, pöördu viivitamatult lennujaama pagasiletti ning vormista olukorra kohta raport.

Rikutud pagasi korral on sul õigus esitada vedajale kaebus 7 päeva jooksul, pagasi kadumamineku korral 21 päeva jooksul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles