Wikipedia avab täna oma reisiportaali

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uus reisileht Wikivoyage.
Uus reisileht Wikivoyage. Foto: Wkivoyage

Alates tänasest hakkab täies  mahus tööle Wikipedia reisiportaal Wikivoyage, mis põhineb nii reisijuhtidel kui ka vabatahtlike koostatud peatükkidel.

Wikivoyage pakub lihtsaid, reklaamivabu ja inimeste seast pärit  ja reisiinfot, kirjutab news.com.au. Uut reisilehte on arendatud alates eelmise aasta septembrist ning selle ametlik avamispäev on 15. jaanuar. Uuelt lehelt peaks leidma infot nii sihtkohtade ööelu, aga hotellide ja söögikohtade soovitusi.

«Olla õiglane ei tähenda tingimata, et tuleks olla kena. Meie missioon on teha usaldusväärset ja täielikku reisijuhti,» kirjutasid lehe tegijad. «Reisileht, mis ei anna kvaliteetset infot kirjeldatavate paikade kohta, ei ole usaldusväärne ega täielik.»

Tegijad lubavad, et kui restoranis on lärmakas, see on ülerahvastatud ning liiga kallis, siis nii nad sellest ka kirjutavad. Uuel reisilehel saab igaüks teha sissekande rubriiki «Selle kuu sihtkoht».

Uus reisilehekülg hakkab olema 9 keeles: inglise, hollandi, prantsuse, saksa, itaalia, rootsi, vene, hispaania ja portugali keeles.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles