Millistes lennujaamades saab hästi magada?

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lennujaam.
Lennujaam. Foto: AP / Scanpix
Reisihimulistel tuleb hetki, mil nad on sunnitud hilinenud lendu mitmeid tunde või koguni terve öö ootama. Portaal Sleepinginairports.net annab neile, kes on sunnitud öö hotellivoodi asemel lennujaama pingil veetma, kasulikke näpunäiteid ja kroonib igal aastal oma vaatenurgast parima lennujaama.

Sleepinginairports.net`i asutaja on kanadalane Donna McSherry, kes pidi aastal 1994, mil ta oli 20-aastane, öö veetma Dublini lennujaamas. Pärast seda on ta aastate jooksul ära proovinud veel 35 lennujaama pinkide mugavuse, vahendas VG Nett.

1996. aastal avatud portaalis on tänaseks kokku üle 5800 ülevaate kogu maailma lennujaamadest. Portaali kasutajad valivad korra aastas ka ööbimiseks sobilikemad ja kõlbmatumad lennujaamad. Viimased kümme aastat on parima tiitli saanud Changi lennujaam Singapuris, kus on head magamistingimused, maitsev toit, interneti ja mullivanni kasutamise võimalused, kontserdid ja palju muud. Enamik teenuseid on tasuta ja ööks uksi ei suleta.

McSherry on portaali üles pannud ka nõuandeid lennujaamas ööbimiseks. Tähtsaim on varuks mõelda tagavaraplaan, sest alati on risk, et teid visatakse tänavale. Teiseks tuleb varuda soojad riided, sest öösel võib lennujaamas jahedaks minna. Lisaks aitavad aja mõnusamalt mööda saata kõrvatropid, raamatud, padi, tekk ja muusika. Igaks juhuks tasub kotti panna ka mõned mündid, veepudel ja tualettpaberit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles