Nimekaimud ei pruugi samale lennukile pääseda

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Caro / Scanpix
Lennufirmade arvutisüsteemid võivad kahte nimekaimu ühele lennule registreerides arvata, et tegu on eksitusega ja ühe tellimuse tühistada. Seda on rohkem kui korra kogenud norralased Jarle Nilsen ja Jarle Nilsen.

Norralastest nimekaimud kuuluvad mõlemad ühte parteisse ja sama lennukiga on neil kokkusaamistele tulnud reisida paaril korral ning lennukile saamisega on muret jagunud mõlemal juhul, kirjutas VG Nett.

«Me väldime sama lennukiga reisimist,» ütles Norra lõunaosas asuvalt Ustria valla juht Jarle Nilsen kohalikule pressile.

Kord olid nimekaimud parteidelegatsiooniga teel Kopenhaagenisse, kuid süsteem keeldus kahte Jarle Nilsenit pardale laskmast. «Meilt paluti keskmist nime, kuid kummalgi meist pole seda,» jutustas vallajuht.

Viimati oli Nilsenitel tarvis sõita siselennuga Oslosse partei üldkoosolekule, kuid parteikontorisse saabus Jarle Nilsenile vaid üks pilet.

Reisi korraldanud firma IMTG- Holberg Travel kommenteeris, et nimekaimude puhul võivad  lennufirma arvutisüsteemid tõesti arvata, et tegemist on topeltreserveeringuga ja ühe automaatselt tühistada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles