Uuring: millises lennukis on kõige rohkem jalaruumi?

Liis Velsker
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil ERSO kontsertmeister tsellokvarteti C-Jam liige Pärt Tarvas tselloga lennukis.
Pildil ERSO kontsertmeister tsellokvarteti C-Jam liige Pärt Tarvas tselloga lennukis. Foto: Tairo Lutter / SL Õhtuleht

Väljaanne Business Traveller ja veebikülg Seatplans.com selgitasid, et kõige rohkem jalaruumi on Cathay Pacificu ja Singapore Airlines´i lennukites.

Ajakiri kogus kokku üle 8000 andmeühiku 32st maailma juhtivast lennufirmast, kes said tulemusi ka enne avaldamist üle kontrollida ja vajadusel parandada.

«Kui lendad turismiklassis, võib pärast paari tundi iga toll mängida olulist rolli. Seega on hea teada, et ilmselt saab Ryanairis natuke rohkem jalgadele ruumi kui EasyJetis ning kõige kitsam on istuda Ryanairi istmel,» kommenteeris väljaande toimetaja Jenny Southan.

Tulemused osutasid, et kõige rohkem jalaruumi oli Cathay Pacificu ja Singapore Airlines´i lennukites, kus mõõdeti eesistme kauguseks 32 tolli ehk 81,2 cm.

Viimasele kohale jäid British Airways´i tütarlennufirma Iberia lennukite Airbus A319 ja A320 jalaruum, mis oli vaid 28 tolli ehk 71 cm. Sellegipoolest märkis uuring, et üle pooltel Iberia lennukitel pakutakse rohkem jalaruumi. British Airways jäi arvestuses 21. kohale.

Odavlennufirma EasyJet jäi arvestuses eelviimaseks, kuna eesistme vahel oli ruumi vaid 29 tolli ehk 73,4 cm. Ryanair tuli 76 sentimeetriga 24. kohale.

Istme laiuselt saavutas esikoha lennufirma Emirates, mille istmete laius kõikus 45,7 cm ja 52 cm vahel. 32st lennufirmast jäid istme laiuselt viimasele kohale Ryanairi lennukid, kus iste oli 16 tolli ehk ligikaudu 40,6 cm lai. Ryanairi rivaal EasyJet saavutas samas arvestuses 44 sentimeetriga aga tervelt kuuenda koha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles