Vaata kümmet uut reisisihtpunkti aastal 2013

Liis Velsker
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Virgin Galactic
Virgin Galactic Foto: AFP / Scanpix

News.com.au toob välja 2013. aasta 10 uut põnevat reisisihtpunkti.

1. Külasta üht maailma uusimat linna: Lõuna-Korea linn Songdu, mis on projekteeritud keskkonnasäästliku ja ummikutevabana, peaks täielikult valmima 2015. aastal.

2. Koge uut puhkuse kontseptsiooni: Kariibi mere saartel St. Vincent ja Grenadiinid pakutakse tehnoloogiavaba puhkust. Saarele jõudes korjatakse ära su nutitelefon vms ning saad selle asemel minna snorgeldama, purjetama või džunglisse matkama.

3. Uuri «uusimat» looma: teadlased avastasid alles 2009. aastal Filipiinidelt uue sisaliku Varanus bitatawa, kes pärineb peaaegu dinosauruste ajastust.

4. Avasta uusimaid saari: 2011. aastal tekkisid vulkaanilise tegevuse tõttu Punasesse merre Jeemenisse Zubairi saared.

5. Meki värskeid toidutrende Taanis: 2011. aastal maailma parimaks restoraniks kuulutatud Kopenhaageni Noma pakub roogasid, mis valmistatud juurikatest, okastest, samblast ja samblikust.

6. Proovi uusimat rämpstoitu: igal aastal võisteldakse USAs tervisele kahjulike ja rasvumist soodustavate toitude leiutamisel. Näiteks leiutati Põhja-Carolina osariigis praetud mullinäts.

7. Vaata uut spordiala: USAs Philadelphias leiutati uus spordiala nimega kronum, mis on segu jalgpallist, korvpallist ja rägbist.

8. Katseta vastavatud matkaradu: eelmise aasta lõpus avatud 63 km pikkune Püha rada algab Naatsaretist ja lõppeb Kapernaumis.

9. Külasta uut riiki: kui välja jätta sõjatsoonis asuv Lõuna-Sudaan, on maailma uusimaks riigiks Kariibi meres paiknev Sint Maarten.

10. Sõida kosmosesse: 2013. aastal pakuvad mitmed ettevõtted võimalust lennata kosmosesse. Mõistagi läheb seesugune lõbu kalliks maksma: 200 000 dollari eest saab kosmose võlu Virgin Galacticu pardal nautida kahe ja poole tunni jagu.

Täpsemalt uuri sihtpunktide kohta siit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles