2010. aastast võib lennukiga otse Istanbuli saada

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Turkish Airlinesi lennukid.
Turkish Airlinesi lennukid. Foto: Ibrahim Usta/AP

Turkish Airlinesi president teatas välisminister Urmas Paetile ettevõtte kavatsusest avada Tallinna ja Istanbuli vaheline lennuliin 2010. aasta suvel.


Välisminister Urmas Paet arutas Istanbulis toimunud kohtumisel Turkish Airlinesi presidendi Temel Kotiliga otselennuliini avamist Tallinna ja Istanbuli vahel. Vestluse käigus teatas Kotil Paetile ettevõtte kavatsusest avada Tallinna ja Istanbuli vaheline lennuliin 2010. aasta suvel.

Paeti sõnul avardab see kindlasti Eesti ja Türgi elanike reisimisvõimalusi. «Tallinna-Istanbuli otselennuliini avamine loob uusi võimalusi majandusliku, turismi- ja kultuurialase koostöö tihendamiseks,» sõnas ta.

Paeti sõnul on eestlaste huvi Türgi vastu olnud võrdlemisi suur. «Möödunud aastal külastas ainuüksi turismifirmade vahendusel Türgit üle 22 000 reisija,» sõnas välisminister.

Ta lisas, et reisijate huvi suurendab kindlasti ka asjaolu, et 2010. aastal on Istanbul ning sellele järgneval aastal Tallinn Euroopa kultuuripealinn.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles