Viis kõige räpasemat asja, mida reisides katsume

Liis Velsker
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lennuki tualett
Lennuki tualett Foto: Teet Malsroos / Õhtuleht

Portaal news.com.au toob välja viis kõige räpasemat asja või kohta, millega me reisides kokku puutume.

Lennuki tualett

Kuigi tualetid võivad räpased olla ka hotellides ja mujal, on kõige mustem koht portaali arvates just lennuki WC, mis on kohati lausa pisikupesa. Portaali arvates on lennuki tualett eriti räpane just seetõttu, et seal asuvad WC pott ja kraanikauss väga lähestikku.

Raha

New Yorgi tervisevolinik leidis ühelt US dollari rahatähelt tervelt 135 000 bakterit. Sama räpased on ka sularaha automaadid. Kõige puhtamad on uuringute järgi Austraalias, Uus-Meremaal ja Mehhikos valmistatud rahatähed, sest neid tehakse teistsugusest plastikulaadsest materjalist.

Ühistransport

Enamus maailma piirkondades tähendab ühistransport tõelist pisikute kasvulava. Tuhanded inimesed puudutavad iga päev bussides ja rongides täpselt samu pindu. Kõige mustemad on kohad, mida katsutakse kätega. Sellegipoolest on väga määrdunud ka ühistranspordi istmed.

Arvuti klaviatuur

Kohvikus või hotellis üldkasutatavat arvutit katsudes tuleb arvestada, et selle klaviatuur on tihti räpasem kui värskelt loputatud WC pott. Põhjus seisneb asjaolus, et arvuti klaviatuuri puhastatakse väga harva.

Teised inimesed

Inimesed on igasuguse räpakuse tekitajateks. New Yorgis läbiviidud uuring näitas, et ainult 49 protsenti inimesi peseb pärast tualeti külastamist oma käsi.

Mida rohkem inimesed reisivad, seda enam ka bakterid levivad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles