Gotlandi laevaliin võib suvel teha esimese proovireisi Saaremaale

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Talvine Roomassaare sadam.
Talvine Roomassaare sadam. Foto: Harli Uljas

Läti sadamalinna Ventspilsi ja Saaremaaga laevaliini kavandav Gotlandi laevafirma Rederi AB Gotland võib esimesed proovisõidud teha juba sel suvel.

Roomassaare sadama direktor Renno Tammleht ütles Oma Saarele, et katsesõidud võivad sel aastal teoks saada juhul, kui Roomassaare sadam, Eesti Loots ja veeteede amet alandavad võimalikult palju oma tasusid.

«Rootslased räägivad, et siis on võimalik proovida-käivitada seda asja, kui tasud on võimalikult väiksed ja kõik osapooled tulevad vastu,» rääkis Tammleht.

Roomassaare sadama direktor kinnitas, et sadamapoolne valmisolek sadamatasude alandamise osas on olemas, lähiajal algavad läbirääkimised ka Eesti Lootsi ja veeteede ametiga.

Ajaleht Meie Maa kirjutas eile, et Gotlandi reederfirma Rederi AB Gotland kavandab laevaliini, mis hakkab ühendama Ventspilsi Gotlandi saarega, vahepeatusega Roomassaares.

Liini hakkaks teenindama kuni 30-sõlmelist kiirust arendav kiirlaev, mis jõuaks näiteks Ventspilsist Roomassaarde kahe tunniga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles