160 Goadventure klienti ootas terve päeva Egiptusest kojulendu

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rand Sharm el Sheikhis.
Rand Sharm el Sheikhis. Foto: SCANPIX

Ligi 160 reisifirma Goadventure klienti ootas eile terve päeva kell seitse hommikul Egiptusest Sharm el Sheikhist Tallinna väljuma pidanud lendu, ootama pidid ka sama lennukiga Tallinnast Egiptusse lendama pidanud 200 klienti.

Kokku hilines 360 inimese lend, kinnitas Postimehele Goadventure reisikonsultant. Tema sõnul ootas lendu Egiptuses 160-170 ja Tallinnas ligi 200 inimest. Edasisi kommentaare ta aga andma ei soostunud, öeldes, et selleks vajalikke inimesi pole pühapäeva õhtul võimalik kätte saada.

Postimehega ühendust võtnud anonüümsust palunud naine ütles, et tema pereliikmed ootavad hommikul kella viiest saati Sharm el Sheikhi lennujaamas kojulendu ja oli pahane, et reisifirma ei suuda adekvaatset infot jagada.

Tema sõnul sõitsid ta mees ja 8-aastane laps kella viieks hommikul lennujaama, et jõuda kojulennule, mis pidi väljuma kell seitse ja olema kell 12.30 Tallinnas. Lend jäi aga ära ja alguses ütles Goadventure esindaja, et tegu on lennujaama pühadeaegse ülekoormusega, siis aga, et lennuk on tegelikult rikkis ja asenduslennuk saabub Pariisist.

Kojulennu aega lükati korduvalt edasi ja kui õhtul kell pool seitse oli Goadventure kodulehel üleval info, et tagasilend väljus Egiptusest kell 17.30, siis veel kell 18.45 sai naine lähedastelt sõnumi, et nad ootavad ikka veel lennujaamas ärasõitu, ehkki samal ajal kinnitati talle reisifirmast, et inimesed liiguvad juba pardale.

«Mind huvitab, millal mu laps koju saab, homme on ju juba koolipäev,» oli ta nördinud, et koolivaheaja puhul korraldatud reis lõppes terve päeva lennujaamas ootamisega. «Mulle öeldi, et 360 inimest istub ja ootab, mitte ainult teie laps.» Samuti oli pereemale Goadventure'st öeldud, et ootajad said päeval hotellis olla, kuid tema lähedased pidid kogu aeg lennujaamas olema. Vähemalt korraldas reisifirma lennu ootajatele söögi, ütles naine.

«Vot tore koolivaheaja reis. Laps istub isaga Sharm el Sheikhi lennujaamas kella viiest hommikul, tahab juba koju, aga millal saab, seda ei tea keegi!» oli ta nördinud ja lisas, et õhtul ei vastanud reisifirma esindaja enam ka tema kõnedele.

Lisaks Egiptuses ootavatele reisijatele lükati edasi ka sama lennuki lend Tallinnast Sharm el Sheikhi, mida ootas ligi 200 inimest.

Goadventure kodulehel oli kell 19 üleval teade, et seoses Sharm el Sheikhi lennujaama ülekoormusega pühade tõttu hilineb lennuk Sharm el Sheikh-Tallinn-Sharm el Sheikh (NE7846, NE7847) ning väljas oli info, et lend Egiptusest pidanuks väljuma kell 17.30.

Postimehega rääkinud pereema sõnul pääsesid Egiptuses kojulendu oodanud inimesed kell veerand kaheksa õhtul aga alles lennukisse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles