Matkaradade vaatetornid on muutunud ohtlikuks

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Iisaku vaatetorn.
Iisaku vaatetorn. Foto: Aldo Luud / Õhtuleht

RMK (Riigimetsa Majandamise Keskus) matkaradade äärsete vaatetornidega tasub olla ettevaatlik, sest aastate jooksul on osa neist muutunud ohtlikuks.

«See probleem on terves Eestis, et valdavalt aastatel 2000-2002 ehitatud puittornide eluiga hakkab lõpule jõudma ning tuleb tõsiselt kaaluda, kas on mõtet remontida või oleks targem lammutada,» rääkis RMK loodushoiuosakonna Kirde-Eesti piirkonna juhataja Heinar Juuse Põhjarannikule. Ta selgitas, et omal ajal rajati neid mitte alati kõige paremini läbi mõeldud kaalutlusel. «Pealegi on looduspilt kümne aastaga muutunud, puud kõrgemaks kasvanud ja igal pool polegi neist tornidest enam eriti midagi vaadata,» tõdes Juuse.

Ida-Virumaal on suletud näiteks Selisoo matkarajal suurlauka ääres asuv vaatetorn, mis on veidike kreeni vajunud. «Selle ehitamisel kasutati ümbruskonnast saada olnud metsakuiva materjali, mis soopinnal ei taha hästi vastu pidada,» selgitas Juuse. «Peame veel aru, mida sellega ette võtta – nagu ka Kotka matkaraja vaateplatvormiga, mis samuti on ohtlikuks muutunud.»

Ohtlikuks muutunud Iisaku vaatetorni remontis RMK uuesti kasutatavaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles